Fleromättade Omega-3-fettsyror är viktiga näringsämnen för människors hälsa och spelar en avgörande roll för hjärnans funktion och den allmänna hälsan. Dessa fetter finns framför allt i fisk, frön och nötter och är viktiga för att hantera hjärthälsa och stödja neurologisk utveckling....
Fleromättade Omega-3-fettsyror är en grupp essentiella fettsyror, inklusive ALA (alfa-linolensyra), EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra). De kallas "essentiella" eftersom kroppen inte kan syntetisera dem; de måste erhållas genom kosten. Omega-3 är kända för sina antiinflammatoriska egenskaper och sin roll för hjärtats och hjärnans hälsa.
Omega-3-fettsyror är viktiga komponenter i cellmembranen i hela kroppen och påverkar funktionen hos cellreceptorer i dessa membran. De utgör utgångspunkten för tillverkning av hormoner som reglerar blodkoagulering, sammandragning och avslappning av artärväggar samt inflammation. Omega-3 binder också till receptorer i celler som reglerar den genetiska funktionen, vilket är anledningen till att de är så viktiga för hjärnans funktion och utveckling samt för att upprätthålla kardiovaskulär hälsa.
Brist på Omega-3-fettsyror kan leda till: