Beställningar innan kl 14 skickas samma dag
Välj en sida

FAQ’s – Frågor och svar

Nedan hittar du svar på vanliga frågor vi får. Om du inte får svar på din fråga nedan är du välkommen att höra av dig till oss.

Hur går testen till?

Testen tas via blod, urin, saliv eller utandning. Efter att du lagt din beställning skickar vi hem till dig allt material du behöver för att kunna ta testet. Ditt prov skickar du sedan till vårt labb för analys med det förfrankerade kuvertet som du får hem i ditt test-kit. Instruktioner för respektive testmetod kan du läsa mer om här.

Hur mycket blod, urin eller saliv behövs för ett prov?

Testerna i blod behöver endast 0,3 ml (300 microliter). Du fyller ditt teströr/papper med några droppar blod tills det når till markeringen.

När på dygnet ska jag ta testet?

För de flesta proverna kan du ta det när som helst förutom kortisolprovet som ska samlas in flera gånger under en dag. Kortisolprovet hittar du mer information om här.

Behöver jag tänka på något innan testet?

Planera gärna så att du tar provet en måndag. Om du tar allergi eller matintoleranstestet behöver du ha exponerats för de testade ämnena inom de sista tre månaderna för att testet ska kunna ge något utslag på ämnen om du har en allergi eller överkänslighetsreaktion mot ämnet.

Påverkar intag av läkemedel mitt resultat?

Nej det gör det inte.

Varför bör jag skicka mitt test till labbet en måndag?

Ditt test behöver nå labbet inom 5 dagar för att provet ska bli rätt. Om provet av någon anledning skulle ta längre tid kommer labbpersonalen att se det och begära in ett nytt prov. Vi kommer i så fall att kontakta dig.

Var görs testerna?

Vi samarbetar med ett tyskt ackrediterat och certifierat laboratorium med lång erfarenhet och som är betrodda och använda av läkare över hela Europa. Vårt samarbetslabb är certifierat i enlighet med EN ISO 13485 och ISO 9001.

När och hur får jag mitt resultat?

Ditt provresultat kommer inom 15 arbetsdagar. Du får ett mail när resultatet är färdigt och loggar då enkelt in på https://my.gettested.io/ där du kan ladda ner ditt resultat.

Samarbetar ni med sjukhus och andra kliniker?

Ja vi har samarbetspartners på flera ställen i Europa. Är du intresserad av att sälja våra tester på din klinik? Kontakta oss!

Är du intresserad av att samarbeta med oss 🙂 ?

Vi samarbetar gärna med seriösa företag och personer som kan driva hälsorelaterade frågor framåt i vårt samhälle. Ta förutsättningslöst kontakt med oss på hello@gettested.se.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Vi hjälper dig gärna hamna rätt. Kontakta oss på livechatten eller skicka ett mail till hello@gettested.se.