Kontakta oss

KONTAKTA OSS

Undrar du när ditt resultat kommer, eller om vi mottagit ditt test?

Provsvaret levereras upp till 15 arbetsdagar från det att du skickat in ditt prov till vårt labb. Du får ett mail när ditt resultat finns klart att ta del av.
Det skickas (tyvärr) ingen notis när provet har ankommit till vårt labb, men det är en tjänst vi hoppas kunna erbjuda framgent.
Fler vanliga och frågor och svar hittar du nedan.

Skicka oss en fråga
  För kliniker
   Du når oss vardagar 09.00-15.00.

   vANLIGA fRÅGOR OCH sVAR

   Innan du beställer

   Får jag rabatt om jag beställer fler test?

   Det brukar finnas sådana erbjudanden. Det är vanligt att man testar flera inom t.ex. familjen samtidigt.

   Kan jag lita på testresultaten?

   Vi samarbetar med tyska ackrediterade och certifierade laboratorium med lång erfarenhet och som är betrodda och använda av läkare över hela Europa. Våra samarbetslabb är certifierade i enlighet med EN ISO 15189 och ISO 13485.

   Hur gör jag testet?

   Hur går testen till?

   Testen tas via blod, avföring, urin, saliv eller utandning. Efter att du lagt din beställning skickar vi hem ett testkit till dig med allt material du behöver för att genomföra testet hemma själv med både rätt material och instruktioner. Provet returneras därefter i ett medföljande kuvert till vårt testlabb för analys. Instruktioner för respektive testmetod kan du läsa mer om här.

   Hur mycket blod, avföring, urin eller saliv behövs för ett prov?

   I respektive testkit så medföljer tydliga instruktioner kring hur mycket blod, avföring, urin eller saliv som du behöver lämna för att förse vårt labb med tillräckligt med material för analys. Läs noga igenom instruktionerna innan du påbörjar din provtagning så att du vet hur du ska gå tillväga.

   Vid eventuella frågor kring testmetod eller tillvägagångssätt för våra tester, tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig!

   Instruktioner för alla våra tester hittar du här.

   När på dygnet ska jag ta testet?

   För de flesta proverna kan du ta ditt test när som helst på dagen, förutom nedan tester där övriga instruktioner gäller:

   • Aminosyratestet och Näringstestet ska tas på fastande mage på morgonen.
   • Vårt Kortisol-test som ska samlas in flera gånger under en dag börjar att tas på morgonen så snart du gått upp. Kortisolprovet hittar du mer information om här.
   • Urin-testerna tas på morgonen, antingen från din första eller andra morgonurin.
   • För våra kompletta hormontester som bl.a. mäter kortisol, så bör dessa tas på morgonen.
   • SIBO tas enklast på morgonen pga. att man bör vara fastande timmarna innan och inkluderar även fler provtagningar under en dag.
   • Testosteron testas vid olika tillfällen under en dag och bör planeras in med start på morgonen för att det inte ska bli tajt med tid.
   • Melatonintestet tas på kvällen.

   Vad händer om jag misslyckas med provtagningen?

   Läs igenom instruktionerna innan du samlar in testet så bör det gå bra. Skulle något mot förmodan gå fel är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

   Påverkar läkemedel testet?

   Ja, vissa läkemedel kan ha påverkan på våra tester. Inför ditt test rekommenderar vi dig därmed att dubbelkolla ifall du kan fortsätta med eventuella läkemedel och kosttillskott eller om de kan påverka ditt testresultat.

   • Rekommendationer för SIBO finns på produkten.
   • För tarmtesterna bör man avstå probiotika 48 timmar innan.
   • Undvik antihistaminer 24 timmar innan allergitester.
   • Undvik intag/användning av hormonpreparat 7 dagar innan våra hormontester såvida du inte vill att ditt intag ska inkluderas i din testmätning.

   HUR GÖR MAN TESTET?

   Varför bör jag skicka iväg mitt prov en måndag?

   Det är en generell rekommendation för att testen inte ska bli liggandes över helgen i posten. Det går att skicka andra dagar men vi rekommenderar en måndag. Glutentestet och melatonintestet måste dock skickas en måndag på grund av kortare hållbarhet.

   Behöver jag tänka på något innan testet?

   Planera gärna så att du tar provet en måndag – detta är extra viktigt ifall du gör Glutenintoleranstest och Melatonin-test då dessa har kortare hållbarhet och behöver nå vårt labb under veckodagar. Om du tar vårt Allergi, Matintoleranstestet eller Histamintest så är det rekommenderat att du har exponerats för de testade ämnena som ingår inom de senaste tre månaderna, om det gått längre tid finns risk för att det inte kommer att ge ett lika starkt utslag på testresultatet.

   Vårt SIBO-test kräver även att du gör justeringar i din diet och intag av eventuella tillskott eller liknande, både ett par veckor innan samt de sista timmarna inför ditt test. Läs noga igenom instruktionerna så att du vet vilken diet du tillåts att äta för att ditt testresultat ska bli så tillförlitligt som möjligt.

   När och hur får jag mitt resultat?

   Ditt provresultat kommer inom 15 arbetsdagar, oftast snabbare. Du får ett mail när resultatet är färdigt och loggar då enkelt in på https://my.gettested.io/ där du kan ladda ner ditt resultat.

   INTRESSERAD AV SAMARBETE?

   Samarbetar ni med sjukhus och andra kliniker?

   Ja vi har samarbetspartners på flera ställen i Europa. Är du intresserad av att sälja våra tester på din klinik? Kontakta oss!

   Är du intresserad av att samarbeta med oss 🙂 ?

   Vi samarbetar gärna med seriösa företag och personer som kan driva hälsorelaterade frågor framåt i vårt samhälle. Ta förutsättningslöst kontakt med oss på hello@gettested.se.